Política

Israel i Hamàs arriben a una treva que entrarà en vigor el dijous

Fonts oficials egípcies han confirmat que el dijous a les 5 de la matinada entrarà en vigor un acord entre Israel i les forces palestines a Gaza.

L'acord que es desenvoluparà en dues fases. En la primera, hauran de passar tres dies de calma total entre les dues parts, sense violència, i en la segona, Israel hauria d'alliberar un important membre de Hamàs.

Si aquest alto el foc prospera durant 6 mesos Israel es compromet a fer extensiva la calma a Cisjordània.

El Caire fa de mediador entre les dues parts des de fa mesos per aconseguir, per una banda l'acabament del llançament de coets des de territori palestí a Israel i per l'altra, acabar amb el bloqueig israelià a la franja de Gaza.

Aquest anunci es produeix hores després de que una delegació de Hamàs fes una visita de dos dies a Egipte, on s'ha reunit amb el cap dels serveis d'intel·ligència egípcis i negociador egipci, Omar Suleiman, i dies després de què un enviat israelià viatgés al Caire amb les mateixes intencions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.