Política

Hamàs tancarà la frontera en col·laboració amb les autoritats egípcies

El Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) ha acordat amb Egipte que les seves forces de seguretat col·laborin amb les autoritats egípcies per tancar les bretxes a la frontera entre la franja de Gaza i Egipte, segons ha informat Mahmud al Zahar, un dels membres de la delegació islamista que s'ha traslladat a Egipte per negociar una sortida a la crisi.

"Treballarem per tancar la nostra frontera amb Egipte. Restablirem el control sobre aquesta frontera en col·laboració amb Egipte, gradualment", ha explicat Al Zahar després del seu retorn a la franja de Gaza.

Els propis milicians de Hamàs van rebentar la tanca fronterera el passat 23 de gener perquè centenars de milers de palestins penetressin a Egipte per adquirir béns de primera necessitat i combustible, productes escassos a la franja degut al bloqueig imposat per Israel en represàlia pel llançament des de Gaza de coets casolans Qassam. Zahar ha qualificat l'enderroc de la tanca d'"acció popular".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.