Política

Israel torna a tancar els passos fronterers amb Gaza pels atacs de la Jihad Islàmica

Israel

Israel ha decidit tancar tots els passos fronterers amb Gaza, com a represàlia pels atacs amb coets perpetrats dimarts per la Jihad Islàmica al sud d'Israel, cinc dies després que les milícies palestines iniciessin una treva temporal a la franja.

Així, s'evidencia la fragilitat de la treva entre Israel i Hamàs, firmada la setmana passada i que havia de durar sis mesos.

El ministre israelià de Defensa, Ehud Barak, ha ordenat el tancament de tots els passos fronterers per on s'introdueixen productes a la franja de Gaza i es desconeix quan es tornaran a obrir.

Així, els passos de Sufa, el de Nahal Oz i el de Karni continuaran tancats per al pas d'aliments, medecines i equipaments humanitaris, mentre que el d'Erez obrirà únicament per deixar entrar a Israel palestins que necessitin tractament mèdic.

Segons fonts de seguretat, els coets llançats contra la població israeliana de Sderot constitueixen una flagrant violació de l'acord d'alto el foc i això no pot ser ignorat, tot i que creuen que Hamàs intentarà mantenir l'ordre dins de la franja.

Per la seva banda, Hamàs, que governa Gaza des de fa un any, parla de violació de la treva per part d'Israel. "Davant la part egípcia, Israel va prometre no tancar els passos fronterers i alleugerar el bloqueig" a Gaza, segons ha assegurat el portaveu del grup islamista, Fawzi Barhum, en un comunicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.