Política

Puigcercós vol que els partits catalanistes presentin una candidatura única per a les eleccions europees

El secretari general d'ERC i candidat a la presidència del seu partit, Joan Puigcercós, propugna la unitat dels partits catalanistes a Europa, per la qual cosa en el programa de la seva candidatura es compromet a impulsar la possibilitat que vagin junts en les pròximes eleccions europees del 2009.

Puigcercós considera que els partits catalanistes haurien de concórrer units a aquestes eleccions europees, amb la finalitat de defensar millor els interessos de Catalunya en les institucions de la UE, per això en el programa de la seva candidatura a la presidència d'ERC que ultima el seu equip de campanya figura el compromís explícit de promoure aquesta "unitat d'acció".

Segons que han indicat a EFE fonts de l'equip de Puigcercós, la unitat dels partits catalans a Europa representaria "un al·licient molt important" per als ciutadans a l'hora d'anar a votar, "el que no pot ser menystingut, en vista de l'altíssima abstenció registrada a Catalunya en els últims comicis al Parlament Europeu".

Si guanya Puigcercós en la jornada electoral interna del seu partit convocada per al 7 de juny, el nou president d'ERC proposarà a CiU, al PSC i a ICV-EUiA constituir aquesta candidatura unitària en els pròxims comicis europeus, si bé també estaria oberta a la participació dels partits valencians i de les Illes Balears.

La candidatura unitària concorreria a les eleccions europees amb un programa de "mínims" que, segons les mateixes fonts, serien la defensa de la llengua catalana a les institucions d'Europa, la necessitat de disposar d'"una veu catalana pròpia" en aquestes mateixes institucions, i la defensa dels interessos "dels Països Catalans" en la configuració de les infraestructures europees.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA
Pere Garriga i Solà
Alcalde d’Arbúcies (Entesa per Arbúcies)

“Treballem amb molta transparència i coherència”

Arbúcies

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya del Nord

COTLLIURE