Política

Puigcercós vol incorporar "tots els accents" del partit en la seva candidatura per ser president d'ERC

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, compta "amb tothom" per a la candidatura que prepara per obtenir la presidència del partit. "Vull incorporar tots els accents a la candidatura", ha assegurat en una entrevista al programa La nit al dia de TV3. Amb aquestes paraules Puigcercós expressa que no renuncia a aconseguir una candidatura de consens encapçalada per ell mateix, amb membres dels corrents crítics si els seus líders respectius s'hi avenen.

Després de l'anunci de Josep-Lluís Carod-Rovira que no es presentarà per ser reelegit com a president de la formació perquè cal una renovació, el secretari general ha pres la posició oposada. Carod ha recordat al matí que Puigcercós fa tants anys com ell que és a la direcció del partit, i el secretari general li ha contestat a la nit que ell "només" fa quatre anys que té l'actual càrrec i que abans ha "picat molta pedra", ja que va començar fa vint anys com a militant de base i ha estat regidor del seu poble, Ripoll, responsable de les joventuts, president regional a Girona i diputat a Madrid, entre d'altres tasques.

"Ara vull agafar les regnes del partit perquè cal un lideratge i cal tornar a generar discurs, perquè últimament ha quedat molt difús, hem de fer que ERC torni a marcar l'agenda política catalana", ha argumentat. I ha matisat que ERC ha de ser un "partit seriós de govern, però també de reivindicació", que no oblidi l'independentisme. Tot i així, a la pràctica considera que s'han de respectar els pactes i que no s'ha de trencar l'actual tripartit ni tan sols si es frustren les expectatives d'aconseguir un millor finançament per a Catalunya. "Hem de tenir present que l'Estatut no recull que Catalunya hagi de tenir el concert econòmic", ha avisat després de recordar que el seu partit es va desmarcar a última hora de l'aprovació del text estatutari.

Davant la possibilitat que els corrents crítics, Reagrupament.cat i Esquerra Independentista –liderats per Joan Carretero i Uriel Bertran–, i el sector de Carod-Rovira s'aliïn contra la seva candidatura, Puigcercós manté que "la vida fa estranys companys de viatge". "Cadascú ha de fer els pactes que li semblin convenients, però jo treballaré per incorporar els millors de cada accent", ha assegurat. En un repàs nom per nom, s'ha mostrat disposat a incorporar a la seva candidatura Joan Carretero, Uriel Bertran, Joan Ridao, Ernest Benach i Jordi Portabella, que representen diferents famílies del partit.

Pel que fa a l'anunci de la retirada de Carod de la cursa per la presidència del partit, ha admès que no sabia que havia pres aquesta decisió i, encara menys, que ho anunciaria públicament en una entrevista a Catalunya Ràdio. Tanmateix, ha restat importància a aquest fet. "Es tracta d'una decisió personal", ha sentenciat, i ha afegit que Carod és "un gran valor" per als republicans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.