Política

Puigcercós anuncia que Joan Ridao serà el candidat del seu equip a la secretaria general d'ERC

S'han acabat les especulacions. Tot i la voluntarietat amb què Josep Huguet s'ha ofert de manera gairebé manifesta públicament, Joan Puigcercós ha triat Joan Ridao per presentar-lo com al seu candidat a la secretaria general d'ERC, mentre ell es presentarà al càrrec de president del partit. Ja feia dies que es donava per feta aquesta elecció, tot i que Ridao fugia d'estudi quan se li preguntava què faria. Aquest migdia, la notícia s'ha anunciat a la televisió pública de Catalunya.

Joan Ridao
El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha explicat que accepta presentar-se a secretari general d'ERC per "donar la cara" en un "moment difícil". "Sempre he cregut que és en els moments difícils quan un s'ha de comprometre i donar la cara. I Esquerra no està en un moment fàcil', assenyala Joan Ridao.
"Per diferents circumstàncies, mai he estat vinculat a cap de les famílies que conviuen en el si del partit", explica Ridao. "Precisament per això, m'agradaria ser un secretari general amb el màxim consens possible i en això treballaré, per sumar, per aconseguir un partit unit i sense exclusions. Aquest és el meu compromís", conclou.

El tàndem Puigcercós-Ridao és el tercer que es perfila per a les eleccions internes dels republicans. El corrent crític Esquerra Independentista ja anunciat que presentarà Jaume Renyer i Uriel Bertran, i de Reagrupament.cat de sap que Joan Carretero serà el candidat a la presidència i, molt probablement, Rut Carandell es presentarà per a la secretaria general.

Ara falta saber què faran els home de Josep-Lluís Carod-Rovira. L'actual president va fer un cop d'efecte dimarts passat anunciant que no es presentarà, i tots els analistes apunten que la possibilitat que el president del Parlament, Ernest Benach, i el del grup municipal dels republicans a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, siguin els noms triats.

Pel que fa a l'equip de Puigcercós, l'encara secretari general, assegura en una entrevista a l'AVUI que no es presenta "per competir amb Carod, sinó per liderar ERC i parlar al país". "Fixarem objectius com el concert econòmic i treballarem amb qui vulgui caminar amb nosaltres, al govern o a l’oposició", ha afirmat. Creu que cal "crear imaginaris conjunts amb CiU i obrir una nova etapa" en el catalanisme polític.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

La fiscalia del Suprem no recorrerà l’amnistia de Buch com anhela la d’aquí

barcelona
judicial

La Fiscalia demanarà demà a Llarena l’amnistia per a Puigdemont

barcelona

L’ANC convoca una manifestació el 13 de juliol contra el “cop d’estat” dels jutges que no apliquen l’amnistia

barcelona
política

Sabrià plega, es desvincula del cartell a Maragall i diu que se li ha atribuït per apartar-lo

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là llança més de 200 coets contra posicions militars israelianes

barcelona
política

El PPC insta el PSC a no col·laborar amb el “cordó sanitari” dels independentistes

barcelona
guerra a gaza

Israel estudia la nova resposta de Hamàs a la proposta d’alto el foc

barcelona
tribunals

Marlaska creu que el Suprem ha fet una “interpretació extensiva” de la malversació

barcelona
política

Trias: “No entenc unes noves eleccions sense que Puigdemont sigui el candidat”