Política

Puigcercós anuncia que Joan Ridao serà el candidat del seu equip a la secretaria general d'ERC

S'han acabat les especulacions. Tot i la voluntarietat amb què Josep Huguet s'ha ofert de manera gairebé manifesta públicament, Joan Puigcercós ha triat Joan Ridao per presentar-lo com al seu candidat a la secretaria general d'ERC, mentre ell es presentarà al càrrec de president del partit. Ja feia dies que es donava per feta aquesta elecció, tot i que Ridao fugia d'estudi quan se li preguntava què faria. Aquest migdia, la notícia s'ha anunciat a la televisió pública de Catalunya.

Joan Ridao
El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha explicat que accepta presentar-se a secretari general d'ERC per "donar la cara" en un "moment difícil". "Sempre he cregut que és en els moments difícils quan un s'ha de comprometre i donar la cara. I Esquerra no està en un moment fàcil', assenyala Joan Ridao.
"Per diferents circumstàncies, mai he estat vinculat a cap de les famílies que conviuen en el si del partit", explica Ridao. "Precisament per això, m'agradaria ser un secretari general amb el màxim consens possible i en això treballaré, per sumar, per aconseguir un partit unit i sense exclusions. Aquest és el meu compromís", conclou.

El tàndem Puigcercós-Ridao és el tercer que es perfila per a les eleccions internes dels republicans. El corrent crític Esquerra Independentista ja anunciat que presentarà Jaume Renyer i Uriel Bertran, i de Reagrupament.cat de sap que Joan Carretero serà el candidat a la presidència i, molt probablement, Rut Carandell es presentarà per a la secretaria general.

Ara falta saber què faran els home de Josep-Lluís Carod-Rovira. L'actual president va fer un cop d'efecte dimarts passat anunciant que no es presentarà, i tots els analistes apunten que la possibilitat que el president del Parlament, Ernest Benach, i el del grup municipal dels republicans a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, siguin els noms triats.

Pel que fa a l'equip de Puigcercós, l'encara secretari general, assegura en una entrevista a l'AVUI que no es presenta "per competir amb Carod, sinó per liderar ERC i parlar al país". "Fixarem objectius com el concert econòmic i treballarem amb qui vulgui caminar amb nosaltres, al govern o a l’oposició", ha afirmat. Creu que cal "crear imaginaris conjunts amb CiU i obrir una nova etapa" en el catalanisme polític.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA
Pere Garriga i Solà
Alcalde d’Arbúcies (Entesa per Arbúcies)

“Treballem amb molta transparència i coherència”

Arbúcies

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya del Nord

COTLLIURE