Política

El Parlament inicia debat sobre Rodalies amb únic vot en contra per error de Carod

Infraestructures

El Parlament ha iniciat aquest matí el debat sobre el col·lapse del sistema ferroviari català, després que el ple de la cambra hagi acceptat, amb l'únic vot en contra per error de Josep-Lluís Carod-Rovira, la petició de CiU perquè José Montilla comparegui i doni explicacions sobre l'assumpte.
El president de CiU, Artur Mas, ha començat a la sessió amb una breu intervenció per justificar la sol·licitud de compareixença del president de la Generalitat, en què ha titllat de "bunyol de dimensions incommensurables" les obres del TGV a l'entrada de Barcelona.

Mas ha dit que el ple que s'inicia avui amb la compareixença de Montilla, que continuarà amb el debat sobre els pressupostos de la Generalitat per a 2008 i que culminarà presumiblement divendres amb la votació de diverses propostes de resolució que reclamen el cessament de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha de servir per exigir la "depuració de responsabilitats polítiques allà on faci falta".

Després de la intervenció de Mas, s'ha procedit a complir amb la formalitat de votar la petició de compareixença de Montilla, que ja comptava amb el vistiplau del PSC i de la resta de grups de la cambra.

En efecte, la proposta ha comptat amb el vot a favor de tota la cambra, a excepció, curiosament, del vicepresident de la Generalitat i president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, que ha ajustat per error el botó del vot negatiu.

Per justificar la badada de Carod, el conseller de Governació i secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, ha comentat en to jocós, posteriorment als passadissos del Parlament: "És que encara estava emocionat per l'homenatge a Ferrer i Gironès".

Just abans que intervingués Mas, Puigcercós havia pujat a la tribuna d'oradors per glossar la figura de l'exdiputat Francesc Ferrer i Gironès, mort el 17 de febrer de 2006.





Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.