Política

El TC reprendrà demà el debat en no arribar a cap acord en les recusacions

Els deu magistrats del tribunal Constitucional convocats avui al Ple en què tractaven les recusaciones de cinc d'ells en la causa pel recurs interposat pel PP contra la reforma de la Llei Orgànica que regula aquesta institució (LOTC), han finalitzat el debat sense haver aconseguit cap decisió oficial pel que fa a aquests incidents procesals, de la resolució dels quals dependrà el futur equilibri de forces en aquesta alta institució de l'Estat.

Fonts de l'alt Tribunal han assenyalat que la discussió serà represa demà després que la reunió de més de quatre hores celebrada aquest matí pel Ple no adoptés cap resolució. El contingut dels debats dels deu magistrats no ha trascendit fins al moment.

Per a demà el magistrat Vicente Conde, president accidental del Tribunal Constitucional en aquest causa, ha convocat també als deu magistrats que són tots els quals integren el TC amb excepció de la presidenta i del vicepresident, María Emilia Cases i Guillermo Jiménez, respectivament, qui es van abstenir de participar en aquest debat per entendre que el contingut de la llei, que regula la pròrroga dels seus mandats mentre segueixin sent magistrats, els afectava directament.

Els magistrats de tendència progressista recusats pel PP són Pascual Sala Sánchez, Pablo Pérez Tremps i Manuel Aragó Reis qui, segons fonts de l'alt tribunal, estaran previsiblement presents en la discussió sobre l'admissió o rebuig de plànol de les seves pròpies recusacions. D'una altra manera, i mancant el quórum mínim de vuit magistrats, la situació podria desembocar en el bloqueig del debat.

El PP insisteix en el vet
El PP ha presentat el seu incident de recusació contra aquests tres magistrats "progressistes" després que el Govern central, a través de l'Advocacia General de l'Estat, recusara al seu torn els magistrats conservadors Roberto García Calvo i Jorge Rodríguez Zapata.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
àustria

Taylor Swift cancel·la els seus concerts a Viena per l’amenaça d’un atemptat

barcelona
política

Mossos preveuen més detencions per la fugida de Puigdemont

barcelona
guerra a europa

Brussel·les defensa el dret d’Ucraïna d’atacar a Rússia en el seu territori

barcelona
política

La mesa tomba la reconsideració presentada per Junts i el ple es reprèn

barcelona

Finalitza l'operació Gàbia però es mantenen controls esporàdics a la frontera

GIRONA
ple de la investidura

Jové: “Aquest és un sí carregat de nos, un sí en guàrdia”

barcelona

Junts, Tots per Lloret, ERC Lloret i Sumem Lloret demanen un ple extraordinari

LLORET DE MAR
ple d’investidura

Batet: “Busquen Puigdemont com buscaven les urnes de l’1-O”

barcelona
guerra a europa

Rússia admet nous intents d’avenç de les forces ucraïneses a Kursk

barcelona