Política

El PSC proclama Catalunya com a "nació" formada per tots els catalans amb independència del seu origen i llengua

Congrés PSC

El PSC ha proclamat que Catalunya és "una nació amb un territori, una llengua, una cultura i una història pròpies que configuren una comunitat nacional", integrada per "tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya amb independència del seu origen i de la seva llengua materna".

En la seva declaració de principis, aprovada en el marc d'una de les comissions del XI Congrés del partit que se celebra a Barcelona, els socialistes catalans recorden que són "catalanistes" perquè volen "la llibertat i l'autogovern de Catalunya per a construir una societat oberta, avançada, inclusiva, capaç d'unir en un mateix projecte a persones de procedència diversa".

"Afirmem la nostra realitat nacional", cosa que significa un "compromís quotidià amb la llengua i la cultura catalanes", que és "plenament compatible amb el respecte a la llengua castellana", que "forma part" del patrimoni cultural de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.