Política

Els delegats voten una nova executiva amb relleu generacional i amb més alcaldes i dones

XI Congrés PSC

Els delegats a l'XIè Congrés del PSC que aquest diumenge acaba a Barcelona voten des de primera hora del matí les persones que formaran la nova executiva del partit i es posa de manifest l'aposta del primer secretari, José Montilla, d'incorporar noves cares i com més alcaldes i dones. En total, es renoven la meitat dels membres, en una executiva que s'ha fet pública a altes hores de la matinada.

Així, mentre que el nou president del partit, Isidre Molas, reflecteix la història del partit coincidint amb els 30 anys de la formació, el PSC incorpora joves valors que ja han demostrat dots polítiques a escala municipal o autonòmica. D'aquesta manera, Jaume Collboni assumirà la secretaria de Programes i Acció Sectorial, i la secretaria del govern, Laia Bonet, liderarà una nova sectorial, dedicada exclusivament al desenvolupament estatutari.

L'aposta per donar més protagonisme al món local la visualitzen el gran nombre d'alcaldes i regidors que s'incorporen en la direcció del partit. Així, la regidora barcelonina Imma Moraleda assumirà la secretària de Polítiques de Dones, que fins ara estava en mans de la diputada al Congrés Lurdes Muñoz; i l'edil de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) Núria Parlón reemplaçarà la històrica Maria Lluïsa Ferré al capdavant de solidaritat i cooperació.

Surten de l'executiva Montserrat Mínguez, que era adjunta a Economia, Anna Díaz al capdavant de Joventut, Carles Martí, Lourdes Muñoz, Maria Lluïsa Ferré; l'exalcaldessa de Badalona (Barcelonès) i actual senadora Maite Arqué; l'exalcalde de Barcelona i exministre i actual ambaixador espanyol a Turquia, Joan Clos; així com els secretaris nacionals que representaven les federacions de l'Ebre (Josefa Bertran), Vallès Sud (Elena Martínez), Vallès Oest (Dolors Puig) i Catalunya central (Jordi Valls). Tampoc continuaran els diputats del PSC al parlament europeu, Raimon Obiols i Josep Borrell, que deixen de ser membres nats.

Així, la nova executiva comptarà només amb quatre membres nats: el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos; el diputat del PSC en les Corts i número dos del grup parlamentari, Daniel Fernández; el coordinador dels diputats i senadors del PSC a Madrid, Francesc Vallès; i el màxim dirigent de les joventuts, Raül Moreno.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.