Política

José Montilla, reelegit com a primer secretari del PSC

XI Congrés PSC

El president de la Generalitat, José Montilla, ha estat reelegit com a primer secretari del PSC amb el 96,44% del suport dels delegats que han participat al XI Congrés del PSC, que aquest migdia es tancarà a Barcelona.

Montilla ha estat el dirigent de l'executiva del PSC més recolzat, encara que tots els membres han registrat índexs de suport d'entre 85 i el 95%.

Així, darrere Montilla, els dirigents que han obtingut més recolzament han estat Carme Chacón i Jordi Hereu (amb el 95,22% dels vots). També han superat el 95% dels vots el nou president del partit en substitució de Pasqual Maragall, Isidre Molas (95,46%), i el nou responsable de la sectorial d'universitats i investigació, l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro.

Els membres que han rebut més del 90% del recolzament dels delegats han estat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, com a secretari nacional; la vicepresidenta, Manuela de Madre (92,41); el viceprimer secretari i portaveu, Miquel Iceta (94,11), el secretari d'organització, José Zaragoza (93,26); i la responsable de la sectorial de polítiques socials, Carme Figueras (91,04).

Els únics que no han estat votats aquest diumenge han estat els quatre membres nats que tindrà el partit: el número dos del grup del PSOE al Congrés i diputat de Barcelona, Daniel Fernández, el coordinador de diputats i senadors a Madrid, Francesc Vallès, el president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i el dirigent de les joventuts, Raül Moreno.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona
Estat espanyol

Begoña Gómez s’acull al dret a no declarar al jutjat

Barcelona