Política

ETA anuncia que si no es dóna la "resposta adequada el problema persistirà"

L'organització terrorista ETA rebutja avui en un comunicat l'"estratègia repressiva dels governs de París i Madrid" i els "fraus vestits de reforma autonòmica" com a solució per acabar amb la lluita armada. Al text, datat el 26 de maig i publicat avui a l'edició digital del diari Gara, la banda afirma que, "si no es dóna una resposta adequada al fons del problema, el conflicte persistirà".

A més, fixa com a objectiu "la construcció de l'Estat basc" i assegura que, per aconseguir aquest objectiu, cal "desenvolupar els fonaments del nostre poble i accelerar la lluita contra l'opressió".

Segons la seva opinió, "només un marc democràtic que doni resposta a l'autodeterminació i a la territorialitat ens posarà en el camí de resoldre el conflicte".
Alhora, critica que "alguns, podrits pel partidisme, fins i tot deformen el dret a decidir", i assegura que ni la formació que lidera José Luis Rodríguez Zapatero ni la que presideix Iñigo Urkullu tenen "res de sensat a oferir a Euskal Herria, únicament un fosc futur ple de límits".

Assumeix 4 atemptats
ETA assumeix en el comunicat els dos atemptats registrats l'1 de maig passat a Sant Sebastià i Arrigorriaga, l'atemptat comès contra la casa caserna de Legutio en què va morir el guàrdia civil Juan Manuel Piñuel i l'acció contra el Club Marítim de Getxo del 19 de maig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.