Política

Interior assegura que ETA va muntar a França la furgoneta de Legutio

Terrorisme

ETA va muntar en territori francès la furgoneta bomba carregada amb més de 100 quilos d’explosiu que dimecres a la matinada el comando Bizkaia va fer esclatar davant la caserna de la Guàrdia Civil de Legutio (Àlaba). Aquesta és la conclusió a la qual han arribat els responsables de la lluita antiterrorista després de confirmar que la Citroën Berlingo utilitzada en l’atemptat va ser robada el passat 16 d’abril a França, a prop de Llemotges.

L’Ertzaintza va trobar dimecres la clau i el clauer del vehicle robat dins el Peugeot 306 que els terroristes van utilitzar en la fugida. Pel que fa als etarres que van aturar la furgoneta bomba davant la caserna, fonts policials asseguren que eren tres: un individu alt (tot apunta, de nou, a Jurdan Martitegi), un segon home i una dona.

I mentre les forces policials continuaven amb les investigacions, ahir al migdia milers de persones van guardar quinze minuts de silenci arreu de l’Estat per rebutjar l’atemptat etarra. A Legutio, només una cinquantena de veïns es van concentrar a la plaça del poble –davant el consistori– per condemnar l’acció terrorista. “Volíem la caserna fora, però no així”, va apuntar a l’AVUI un dels concentrats. El guàrdia civil assassinat, Juan Manuel Piñuel, va ser enterrat al vespre a Màlaga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.