Política

L'Ajuntament de Legutiano aprova per unanimitat una condemna "rotunda" a l'atemptat

Terrorisme

El consistori de Legutiano ha aprovat unànimement una resolució per condemnar de manera "rotunda" l'atemptat d'ETA que aquesta matinada ha costat la vida al guàrdia civil Juan Manuel Piñuel Villalón, quan una furgoneta bomba ha explotat a prop de la caserna de l'institut armat.

L'alcalde, Pedro Berrizabal, d'Eusko Alkartasuna, ha convocat un ple extraordinari per aprovar aquest document, que consta de quatre punts. Més enllà de la condemna, fa una crida al "valor i el respecte a la dignitat humana", a la solidaritat amb els afectats i les famílies i posa l'accent sobre la necessitat d'unir forces per combatre el terrorisme.

Els partits polítics han condemnat l'atemptat mortal d'ETA a la caserna de Legutiano. Els grups parlamentaris han fet un minut de silenci a les escales del Congrés dels Diputats contra l'atemptat d'ETA i en solidaritat amb les víctimes. També han fet una declaració conjunta de rebuig a ETA.

El govern de la Generalitat "lamenta i condemna enèrgicament" l'atemptat d'aquesta matinada de dimecres a la localitat alabesa de Legutiano que ha costat la vida d'un agent de la Guàrdia Civil. En un comunicat, el govern demana "unitat democràtica" a totes les forces polítiques, institucions i a tota la societat per fer front al terrorisme i dóna el seu suport als cossos de seguretat de l'Estat espanyol que lluiten per la pau i per la defensa de les llibertats.

El vicepresident segon del govern espanyol i ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, ha condemnat "de la manera més contundent possible" l'atemptat d'ETA contra la caserna de Legutiano i ha assenyalat que aquest tipus d'actuacions "no ens porten enlloc". "Ja sabem que aquest tipus d'actuacions serveixen per generar tensió i que és dolent per a tots. Evidentment la condemna ha de ser unànime i total", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.