Política

La investigació atribueix l'autoria de l'atemptat al 'comando Biscaia'

La furgoneta-bomba de Legutiano estava carregada amb uns 100 quilos d'explosius

El 'comando Biscaia' és, per a diferents experts antiterroristes, el responsable de l'atemptat que ha costat la vida a un agent de la Guàrdia Civil a Legutiano (Àlava). Aquest comando ha estat el més actiu des que es va trencar la treva el desembre del 2006 i tot apunta que haurien estat els autors d'aquest atemptat així com els recents atacs a les casernes de la Guàrdia Civil de Durango i Calahorra.

La furgoneta-bomba estaria carregada amb uns 100 quilos d'explosius, segons les primeres estimacions, i podria ser obra d'un grup integrat per Jurdan Martitegi i Arkaitz Goikoetxea que hauria comptat amb l'ajut d'almenys dos grups de suport.

El vehicle utilitzat per ETA per fugir després de cometre l'atemptat va ser robat a Berango (Biscaia) el 14 d'abril i ha estat amagat durant un mes, segons han informat fonts de la investigació. Les mateixes fonts han assenyalat que els membres del comando, entre dues i tres persones, s'haurien desplaçat fins als voltants de la caserna en aquest vehicle, un Peugeot 306 i la furgoneta on hi havia carregat l'explosiu. Després de deixar la furgoneta-bomba a uns metres de la caserna, els terroristes han abandonat el lloc en el Peugeot 306. aquest cotxe ha aparegut poc després en un camí forestal del port d'Urkiola, amb un dispositiu per cremar el vehícle i eliminar les proves, que no ha arribat a funcionar.

Al seient del pilot l'Ertzaintza ha trobat una garrafa de gasolina, amb una ampolla adossada i un pilot lluminós encès. Després que els artificiers han desactivat el mecanisme la policía científica ha investigat l'interior del vehicle, que poc després ha estat lliurat a la Guàrdia Civil, que s'encarrega de la investigació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.