Política

El PSOE impedeix als socialistes navarresos un govern amb Nafarroa Bai

L'Executiva Federal del PSOE descarta que els socialistes navarresos formin govern amb Nafarroa Bai per "divergències" politiques. D'aquesta manera donen llum verda a la presidència del govern foral per part d'Unión del Pueblo Navarro (UPN).

En la investidura de Miguel Sanz, candidat d'UPN, com a president de la comunitat foral de Navarra, els socialistes s'abstindran "crítica però responsablement". Els socialistes navarresos havien arribat a un acord amb Nafarroa Bai i Esquerra Unida per formar govern abans del dia 18 d'aquest mes, però el PSOE ha desautoritzat la seva cúpula directiva a la comunitat foral i els ha negat aquesta possibilitat.

"No existeixen les condicions"
El secretari general d'Organització del PSOE, José Blanco, considera que "no existeixen les condicions" perquè els socialistes navarresos pugin governar en coalició amb Nafarroa Bai i Esquerra Unida.

Durant tot el matí l'Executiva Socialista ha estat reunida a Ferraz amb els representats navarresos per debatre la proposta que aquests últims havien fet, però la direcció del partit ha Madrid no ha trobat adequat acceptar la iniciativa feta des de Navarra.

La conseqüència és que "l'única solució viable" que eviti tornar a repetir eleccions és que "el partit amb més escons assumeixi la responsabilitat de formar govern", per tant, presidirà UPN en un govern en minoria. El PSOE ha assegurat que el seu vot en l'investidura de Miguel Sanz, el candidat de la formació germana del Partit Popular serà "crític però responsable" i per tant no en votaran en contra si no que s'abstindran.

D'aquesta manera el PSOE desautoritza els socialistes de Navarra, ja que la direcció del partit esperava aconseguir un govern d'unitat amb UPN presidit pel seu candidat, Fernando Puras, i el pacte amb Nafarroa Bai els semblava poc adequat per les "divergències politiques" entre les formacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.