Política

El PSOE rebutja les crítiques internes a l'acord de Navarra

La dirigent del PSN Helena Berruezo es mostra convençuda que el PSN pagarà la mala gestió de la seva direcció

La direcció del PSOE ha advertit que no admetrà crítiques internes a la decisió de deixar que la UPN de Miquel Sanz continuï governant a Navarra malgrat l’aposta dels socialistes navarresos del PSN per un pacte amb Nafarroa Bai i IU. El secretari d’Organització del PSOE, José Blanco, ha respost de forma contundent a les crítiques de dirigents del PSN, que han demanat la dimissió del president i del secretari general, Fernando Puras i Carlos Chivite, i fins i tot la convocatòria d’un congrés extraordinari.

José Blanco ha assegurat que l’executiva federal “no permetrà que hi hagi crítiques a la direcció del PSN per assumir una decisió que obliga tots els membres del partit i no tan sols els seus dirigents”. El número dos del PSOE va garantir el seu suport a Puras i Chivite i va adduir que el procediment seguit amb Navarra és l’habitual pel que fa a la política de pactes: “La política d’aliances la decideix la direcció nacional i passa així amb totes les comunitats autònomes. Navarra no és un fet extraordinari”, ha afirmat Blanco.

La dirigent del PSN i del comitè federal del PSOE Helena Berruezo havia demanat ahir mateix la dimissió de Puras i Chivite per la desautorització feta per Madrid a l’executiva navarresa. Berruezo, dirigent crítica i clarament alineada a favor del pacte per expulsar la UPN del govern, va adduir la “decepció” causada pel veto de Madrid després de dos mesos de negociacions entre el PSN, NaBai i IU. “Ens sentim absolutament enganyats, perquè tenim clar que no hi havia cap voluntat de formar aquest govern tripartit”. Al mateix temps, Berruezo es mostrava convençuda que el PSN pagarà la mala gestió de la seva direcció que, segons el seu parer, ha enganyat els afiliats al partit i els votants.

Moviments interns
Altres dirigents del PSN, com José Luis Uriz, confirmaven que el partit ja està pagant perquè “només cal veure com ens mira la gent pel carrer” i advertien que la irritació provocada al si del partit podia abocar a la convocatòria d’un congrés extraordinari per assumir responsabilitats –que han de fer els que han conduït “molt malament” aquest procés– i possibilitar una renovació que doni una imatge diferent davant la societat. Segons aquest regidor de Villaba i membre del comitè regional del PSN, diversos dirigents es van reunir ahir mateix per analitzar la decisió “errònia” de l’executiva federal del PSOE, però va encoratjar la militància a reaccionar amb tranquil·litat.





Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.