Política

Retiren la presó atenuada a Iñaki De Juana Chaos

La Direcció general d'Institucions Penitenciàries ha resolt avui retirar la presó atenuada a Iñaki de Juana Chaos, encara que l'etarra, reclòs a la presó d'Aranjuez, continua classificat en segon grau, el que implica que no podrà sortir del recinte.

No sortirà
Institucions Penitenciàries ha adoptat aquesta decisió després d'estudiar l'informe de la Junta de Tractament de la presó d'Aranjuez proposant que a partir d'ara el pres continuï complint la seva condemna en segon grau.

Aquestes mateixes fonts han atribuït la decisió al fet que han desaparegut els motius que justificaven la presó atenuada de l'intern, en haver millorat el seu estat de salut, que s'havia deteriorat a causa de les vagues de fam que va mantenir.

"Aquesta decisió no suposa cap canvi" per a De Juana ja que, en la pràctica, es trobava en segon grau des que va ingressar de nou a la presó d'Aranjuez, el passat 6 de juny.

El reglament penitenciari estableix que cada sis mesos cal revisar la classificació dels penats i l'última vegada que se li havia revisat havia estat al març, data en què se li va aplicar la presó atenuada. Aquest règim de reclusió implicava una "flexibilitat" perquè De Juana es recuperés de les seqüeles que li havia deixat la vaga de fam.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.