Política

El jutge manté que els islamistes detinguts volien cometre un atemptat al transport públic de Barcelona

El magistrat Ismael Moreno, titular del jutjat d'instrucció número 2 de l'Audiència Nacional, ha ordenat aquest dimecres a la nit l'empresonament de deu dels terroristes islamistes detinguts dissabte a Barcelona. A tres se'ls acusa de ser terroristes suïcides després d'haver-los interrogat i d'haver arribat a la conclusió que preparaven un atemptat al transport públic de la ciutat per al cap de setmana passat.

A tots ells, excepte a dos dels tres acusats de ser terroristes suïcides, se'ls imputen també els delictes de tinència i fabricació d'explosius, i dos dels dotze que aquest dimecres han declarat davant del jutge van ser posats en llibertat sense mesures cautelars.
Segons les interlocutòries del jutge, si la Guàrdia Civil no hagués arrestat el grup divendres a la nit, haurien fet esclatar un artefacte hores després. En la seva interlocutòria, Moreno assenyala tres dels acusats i indica que havien viatjat des del Pakistan cap a Barcelona a final d'any per preparar aquesta acció. Així, l'atemptat suïcida contra el transport públic de Barcelona havia estat programat per al cap de setmana del 18-20 de gener.

El magistrat ha dit en la resolució que la cèl·lula islamista desarticulada en l'operació constituïa un grup organitzat i especialitzat, que tenia com a base ideològica el moviment Tabligh e Jamaa, "versió rigorosa" de l'Islam. Aquest corrent justifica l'ús "indiscriminat" de la violència com a "eina lícita" per aconseguir els seus objectius político-religiosos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.