Política

Rubalcaba contradiu el jutge i diu que els islamistes estaven en fase d'entrenament

Les autoritats en temes de seguretat no es posen d'acord. El fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, ha elevat a sis el nombre de suposats suïcides de la cèl·lula detinguda dissabte a Barcelona, tres més dels que hi veu el jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el cas, Ismael Moreno. I mentre el magistrat manté que els arrestats es preparaven per cometre un atemptat dissabte o diumenge, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, manté que tot fa pensar que la cèl·lula estava "en fase d'entrenament".

Pérez Rubalcaba ha hagut de justificar-se avui, igual que el conseller d'Interior, Joan Saura, perquè dissabte va assegurar que l'atemptat no era imminent. Després de saber-se que el jutge sí que creu que els detinguts estaven a punt d'actuar, el ministre ha insistit que tenien una quantitat molt petita de nitrocel·lulosa, potencialment explosiva, i que això fa pensar que encara no haurien actuat. De tota manera, Rubalcaba manté que "es tarda molt poc temps a passar de la fase de tenir explosius a la fase de posar les bombes".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.