Política

Milers de serbis es manifesten avui contra la independència de Kosovo

Canvis territorials

El govern serbi i diversos partits parlamentaris han convocat avui a Belgrad una protesta, que pretén ser multitudinària i pacífica, contra la independència de Kosovo i a la qual acudiran ciutadans de tot Sèrbia.
El primer ministre serbi, Vojislav Kostunica; el president, Boris Tadic, i els líders del Partit Radical Serbi (SRS), el més gran de l'oposició en el Parlament, han instat els ciutadans a mantenir la calma i protestar “amb dignitat”, sense actes de violència.

No obstant això, el gran absent serà el president serbi que està de visita oficial a Romania. La protesta, sota el lema  "Kosovo és Sèrbia”, començarà a les 17.00 hora local (16.00 hora catalana) amb la concentració davant de l'emblemàtic edifici del Parlament serbi, en una zona del centre de la capital, i prosseguirà amb una marxa cap a l'església més gran del país, on serà oficiada una oració per Kosovo.

Segons els organitzadors, que esperen mobilitzar al voltant d'un milió de persones, l'objectiu de la manifestació és “canalitzar el descontentament, la fúria i la còlera, i mostrar de manera pacífica al món que Sèrbia no accepta la independència de Kosovo”.

Les escoles estan tancades avui a Sèrbia i els trens transporten gratis tots els ciutadans del país que desitgin assistir a la protesta a Belgrad.

Sèrbia s'oposa a la independència unilateral de Kosovo, que considera una violació flagrant del dret internacional i "una injustícia històrica". De fet, han estat cridats a consultes els ambaixadors serbis dels països que van reconèixer la independència de Kosovo, entre els quals els Estats Units, França, el Regne Unit i Alemanya. Belgrad va anunciar que lluitarà per tots els mitjans polítics, diplomàtics i econòmics per recuperar Kosovo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.