Política

Kosovo, independent

Pristina

Com estava previst, el Parlament de Kosovo ja ha aprovat la declaració d'independència unilateral de la demarcació sèrbia de majoria albanesa.
Els 109 diputats presents en el Parlament han votat a favor de la independència d'aquest territori entre aplaudiments i crits de goig, mentre que en els carrers de la capital milers de manifestants enarboraven banderes albaneses.

Després de la votació el president del Parlament, Jakup Krasniqi, ha dit que a partir d'aquest moment "Kosovo és un estat democràtic, lliure i independent".

Recuperació de Sèrbia
Pocs minuts després de conèixer la votació, el primer ministre serbi, Vojislav Kostunica, ha declarat que Sèrbia lluitarà "sense l'ús de la força" per recuperar a Kosovo, al mateix temps que ha acusat als Estats Units d'imposar els seus interessos en aquest territori i a la UE d'haver "baixat el cap" davant ells.

"Avui ha estat proclamat el fals estat de Kosovo en la part sèrbia sota control militar de l'OTAN", ha dit el primer ministre des de Belgrad.

L'OTAN reclama moderació
Màxima contenció i moderació. Aquest és el consell que Jaap de Hoop Sheffer envia a totes les parts de Kosovo des de la secretaria general de l'OTAN després de la proclamació unilateral d'independència.

De Hoop ha convocat per aquest dilluns una reunió del Consell Atlàntic, el màxim òrgan decisori de l'Aliança, per "avaluar la situació". En un comunicat publicat en resposta als esdeveniments, el secretari general de l'OTAN recorda a albanokosovars i serbis que la KFOR, la força internacional d'estabilització de l'Aliança, continuarà proporcionant seguretat a tots els ciutadans de Kosovo de manera imparcial i que respondrà amb rapidesa i fermesa contra qualsevol que pretengui recórrer a la violència a Kosovo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.