Política

Oriol Pujol esbronca els diputats que han arribat tard "perquè han fet quedar CiU en ridícul"

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha esbroncat aquest dimecres els diputats que han fet quedar "en ridícul" el grup en arribar tard al ple del Parlament i frustrar així una ampliació de l'ordre del dia per incloure, com volia la federació nacionalista, una resolució sobre Kosovo.

L'absència d'onze diputats de CiU i de Joan Puigcercós a l'inici del ple del Parlament ha impedit que es voti avui una proposta de resolució a favor de la independència de Kosovo, ja que la resta de grups han preferit pronunciar-se en el següent ple de la cambra. El text va ser consensuat pels tres grups del govern i CiU abans de la declaració d'independència i s'estava tramitant. ICV i el PSC no han volgut posar-lo a votació pel procediment d'urgència.

Els absents de CiU han estat Josep Maria Pelegrí, Joan Miquel Nadal, Carme Vidal, Carles Sala, Dolors Batalla, Joana Ortega, Agustí López, Francesc Sancho, Albert Batalla, Assumpció Laïlla i Xavier Crespo.

Fonts de CiU han explicat que aquest migdia, en reunir-se els 48 diputats del grup per acomiadar amb un refrigeri i cava el diputat Josep Pont, que deixa l'escó per anar-se'n al CAC, Pujol ha pres la paraula en el brindis i ha aprofitat per expressar el seu malestar amb el que ha passat. "Avui és un dia trist per a CiU, per dos motius: primer, perquè Josep Pont deixa el grup, i segon, perquè avui alguns diputats ens han fet fer el ridícul. Però això no tornarà a passar", ha afirmat Pujol, segons han indicat fonts coneixedores de la reunió.

Pujol estudiarà, cas per cas, les raons del retard d'aquests onze diputats i decidirà si és procedent sancionar-los per aquest motiu, han explicat les citades fonts.

La proposta de resolució per expressar la solidaritat i reconeixement del ple del Parlament a la independència de Kosovo havia estat proposada per CiU, encara que les tres formacions que recolzen el govern de la Generalitat (PSC, ERC i ICV-EUiA) estaven d'acord a votar-la favorablement.

Els grups del tripartit, no obstant això, sostenien posicions diferents sobre quan havia de ser votada la resolució, ja que ERC estava avui d'acord que la votació tingués lloc al començament del ple, si la majoria de diputats acceptaven modificar l'ordre del dia per incorporar addicionalment aquesta qüestió.

El ple, finalment, no ha acceptat aquesta modificació a causa de l'absència d'11 diputats del grup proponent, CiU, així com del conseller de Governació i diputat d'ERC, Joan Puigcercós.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA
judicial

Mas recorre contra la investigació per traïció en el ‘cas Volhov’ i acusa el jutge de “frau processal”

barcelona
política

Junts diu que la trobada Puigdemont Junqueras és una “bona notícia” per a l’independentisme

barcelona
política

Suprem entestament

madrid
REGNE UNIT

Els ‘tories’ es descomponen

Londres