Política

Cada Estat membre de la UE decidirà sobre el reconeixement de Kosovo

Cada membre de la Unió Europea decidirà si accepta o no la independència de Kosovo. Aquesta ha estat la decisió final sobre el posicionament de la UE en la creació d'aquest nou Estat.

La reunió, que ha tingut lloc a Brusel·les, s'ha centrat en un text d'Espanya, que mostrava el seu rebuig inicial a la independència kosovar, sobre el qual la Presidència eslovena ha fet esmenes. A la fi, el president eslovè ha afirmat "la UE no reconeix cap país, el reconeixement està en mans dels Estats membre".

Les conclusions presentades pel ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos Moratinos destaquen que "els Estats membre decideixen, d'acord amb la pràctica nacional i amb el dret internacional, sobre les seves relacions amb Kosovo". Així, s'ha suavitzat la versió eslovena, que parlava més clarament del reconeixement de Kosovo com a Estat independent.
Segons aquestes conclusions, Espanya, Hongria i Grècia seran països que no reconeixeran Kosovo. D'altra banda, França ja ha enviat una carta per mostrar el seu suport a aquest nou Estat, que "en un futur creuen que formarà part de la UE juntament amb Sèrbia". Alemanya, Gran Bretanya i Itàlia també s'ha mostrat d'acord en el reconeixement de Kosovo.

Els Estats Units ho reconeixen
Els Estats Units han reconegut oficialment la independència de Kosovo, declarada unilateralment pel Parlament d'aquest territori ahir a la tarda, segons acaba d'informar la cadena britànica BBC. Pel president nord-americà, George W. Bush, aquesta decisió respecta els plans de l'ONU.

Manifestacions sèrbies
Milers de serbis s'han manifestat sense causar incidents a diferents llocs de Kosovo per expressar el seu repudi a la independència proclamada diumenge per Pristina.

La concentració més nombrosa ha tingut lloc a Mitrovica, al nord de Kosovo, on s'han reunit unes 6.000 persones. Diverses banderes d'Estats Units han estat cremades durant la protesta. Els organitzadors de la manifestació han anunciat que volen manifestar-se cada dia a les 12.44 hora local, en referència a la resolució 1244 del Consell de Seguretat de la ONU, que estableix Kosovo com part de Sèrbia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA
judicial

Mas recorre contra la investigació per traïció en el ‘cas Volhov’ i acusa el jutge de “frau processal”

barcelona
política

Junts diu que la trobada Puigdemont Junqueras és una “bona notícia” per a l’independentisme

barcelona
política

Suprem entestament

madrid
REGNE UNIT

Els ‘tories’ es descomponen

Londres