Política

La Plataforma Pro Seleccions demana unitat política per defensar l'oficialitat de les seleccions catalanes

La Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, que reivindica que les seleccions esportives catalanes puguin participar a competicions oficials, ha demanat "unitat" dels partits polítics, entitats i institucions al debat sobre les dues proposicions de llei que debatrà demà dimarts el Congrés dels Diputats a proposta de CiU i ERC.

Les proposicions de llei plantejaran que no es penalitzi la negativa dels esportistes catalans a jugar amb la selecció espanyola per integrar-se a la catalana, a la vegada que demanaran que l'Estat no "interfereixi" en les competències de la Generalitat en matèria esportiva.

La Plataforma ha demanat mitjançant un comunicat que "totes les persones, entitats, partits i institucions amb capacitat per influir al debat" i que al Congrés "actuïn conjuntament en l'únic sentit possible".

En aquest sentit, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes ha manifestat que "les federacions internacionals de qualsevol esport són entitats privades que no depenen de cap estat ni de cap organisme superior".

Per a la Plataforma, són les federacions catalanes les que "tenen legalment en les seves mans la llibertat i la possibilitat de sol·licitar i aconseguir el reconeixement internacional".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.