Política

Roche ha admès que és "molt difícil, per no dir impossible" que pugui jugar-se el Catalunya-Estats Units

La US Soccer busca una alternativa per jugar un altre partit dins de la seva gira europea

El president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Jordi Roche, ha donat avui per "gairebé impossible" que pugui fer-se el partit amistós Catalunya-Estats Units previst al principi per al pròxim 14 d'octubre, degut a la negativa de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) a autoritzar el partit.

La RFEF ha notificat avui per escrit a la FCF la decisió adoptada per la seva junta directiva de no aprovar la disputa del partit i, a més, la federació nord-americana, la US Soccer, ja busca una alternativa per jugar un altre partit en aquestes dates, ja que té prevista una gira per Europa en què també disputarà un amistós a Suïssa.

La FCF també havia plantejat la possibilitat de jugar l'11 d'octubre, tot i que la RFEF també l'ha desestimat, atès que manté que els partits de seleccions autonòmiques han de jugar-se durant les festes nadalenques. La directiva de la FCF es reunirà demà per decidir la seva actuació a partir d'ara, segons fonts de la FCF.

Villar "no està disposat a permetre-ho"
Roche ha admès que és "molt difícil, per no dir impossible" que pugui jugar-se el Catalunya-Estats Units perquè el president de la RFEF, Ángel Maria Villar, "no està disposat a permetre-ho", i, per aquesta raó, la federació americana "ja està buscant una alternativa", segons ha explicat en unes declaracions a TV-3.

"La federació dels Estats Units no entén que no es pugui jugar el partit i està a l'expectativa, però no poden esperar més perquè, per a ells, no jugar significaria perdre diners, i per això ja estan buscant una alternativa", ha exposat Roche, que ha tornat a criticar la decisió de la RFEF i ha fet una crida als polítics catalans.

Tots a una pel reconeixement
El president de la FCF ha demanat als polítics catalans "que vagin tots a una per aconseguir que les seleccions catalanes obtinguin el reconeixement intern, imprescindible per aspirar a ser reconegudes internacionalment", i ha apuntat el seu objectiu de "poder jugar quan ho creguem oportú, sense necessitat d'autorització de la RFEF".

Respecte a la posició de la directiva de la RFEF, Roche ha acusat Villar de vetar el partit perquè "li fa por que Catalunya pugui jugar en dates FIFA i contra rivals de nivell". Segons la seva opinió, "en això pesa molt l'èxit rotund de l'amistós Catalunya-País Basc de l'any passat, que va reunir 56.000 espectadors al Camp Nou".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona