Política

Turquia obre la via diplomàtica amb el PKK

El Partit dels Treballadors Kurds es mostra disposat a declarar un alto el foc

El ministre turc d'Assumptes Exteriors, Ali Babacan, ha assegurat que Ankara farà tot el possible per solucionar per la via diplomàtica la crisi amb el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), tot i que no descarta la solució militar.

"Advoquem per una solució no militar a través de la via diplomàtica i el diàleg, per posar fi a la tensió a la nostra frontera amb l'Iraq pels atemptats terroristes dels rebels del PKK contra l'Exèrcit turc des del nord iraquià", ha dit Babacan.

El canceller turc, en conferència de premsa a Kuwait, ha subratllat que el seu govern "no opta per la intervenció militar", tot i que no la descarta "en cas que sigui necessari".

Situació complicada
La situació a la frontera turcoiraquiana s'ha tornat més complicada d'aquest cap de setmana, quan un atac del PKK a un comboi militar turc va ocasionar la mort a almenys 17 soldats turcs i 32 milicians del PKK. Poc després, l'artilleria turca va bombardejar suposades bases del PKK.

Per la seva banda, fonts del PKK s'han mostrat favorables a declarar un alto el foc si Turquia deixa d'atacar les seves bases i renuncia a cap incursió armada. Per mitjà d'un comunicat difós a Internet, el PKK fa saber que estan disposats a trobar "una solució pacífica" amb Turquia. "Defensem la llibertat d'acció política i els nostres drets culturals i identitaris" continua el comunicat, que finalitza demanant a Turquia "que respecti els drets dels kurds".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.