Política

Castells assegura que "precisament" perquè és un mal moment econòmic "ara més que mai" cal resoldre el finançament

CATALUNYA

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, assegura que "precisament" perquè és un moment dolent per a l'economia és "més necessari que mai" resoldre el problema del finançament. D'aquesta manera respon al seu homònim espanyol, Pedro Solbes, que es va referir a la situació de desacceleració econòmica que viu el conjunt de l'Estat espanyol per afirmar que l'esforç en matèria de finançament seria "molt limitat".

Castells ha afirmat també que l'Estat ha pogut tenir superàvit gràcies al fet que el sector immobiliari a Catalunya anava bé. Així mateix ha acusat el govern de l'Estat d'imposar obligacions, en forma de lleis, per a les quals no es dota de recursos les autonomies.

El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa Els matins de TV3, on també ha assegurat que el problema de finançament de la Generalitat i d'altres comunitats autònomes és un problema "de fons" i per això cal una revisió del finançament des de les bases. D'aquesta manera, afirma, es podrà fer front a les obligacions sorgides de noves lleis com ara la de la dependència.

Castells creu que per sortir de la crisi econòmica s'ha de millorar la productivitat i no caure en 'fonamentalismes' pressupostaris que desequilibrin. Assegura que Catalunya té un teixit empresarial sòlid i que amb ell s'ha de treballar per tirar endavant.

Castells ha posat l'accent en la "sobreoferta immobiliària" per parlar del descens del consum i ha dit que no és positiu empitjorar les expectatives de creixement, però ha dit que el que tampoc es pot fer és "negar la realitat" i, per tant, donar falses expectatives, en referència a les previsions de creixement anunciades per Solbes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona
judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres
política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

barcelona