Política

El TC rebutja emparar De Juana Chaos i diu que l'article del 'Gara' incitava a la violència

El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat emparar l'etarra José Ignacio De Juana Chaos per les amenaces en l'article publicat al diari Gara en què al·ludia a cinc funcionaris de presons i a un jutge, en considerar que contenien una provocació a la violència.

Així ho assegura l'alt tribunal en un acte de la secció primera, en què no admet la demanda presentada per De Juana contra la sentència del Tribunal Suprem que el va condemnar el passat mes de febrer a 3 anys de presó rebaixant la pena de 12 anys i 7 mesos de presó que li havia imposat l'Audiència Nacional com a autor d'un delicte d'amenaces terroristes.

El Suprem va condemnar l'etarra com a autor d'un delicte d'amenaces no condicionals a grups de persones amb un altre d'enaltiment del terrorisme i el va absoldre dels d'integració en organització terrorista i d'amenaces terroristes en una sentència que De Juana va recórrer al TC en considerar vulnerats els seus drets respecte a la legalitat penal i a les llibertats d'expressió i informació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.