Política

ERC anuncia un veto als pressupostos de l'Estat al Senat

Política

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha anunciat que el seu grup presentarà un veto al Senat als pressupostos generals de l'Estat (PGE), al marge dels de CiU i ICV-EUiA, després que el govern espanyol hagi rebutjat el gruix de les seves esmenes als comptes, dirigides a aportar més recursos per al desplegament de la llei de dependència i al fons d'immigració.

En una roda de premsa després de la reunió de l'executiva d'ERC, Ridao ha explicat que el partit ha decidit presentar el seu propi veto, que és "inoperant i absurd", perquè permetrà al govern de Zapatero aprovar els pressupostos sense necessitat de negociar esmenes.

Per Ridao, el PSOE ha perdut una "oportunitat de ser lleial amb ell mateix i amb Catalunya" en rebutjar les esmenes d'ERC.

El rebuig d’una majoria al Senat impedirà seguir negociant els comptes i posarà de manifest un cop més la falta d’estabilitat política del PSOE. Però, com a contrapartida, evitarà a Solbes que els partits del Senat s’aprofitin que el PSOE té una majoria més feble que la del Congrés per forjar aliances i que tota l’oposició li desmunti les xifres a base d’esmenes pactades.

Són uns canvis que a la pràctica no van enlloc, perquè els comptes tornen al Congrés i allà el PSOE els tomba un per un amb l’ajut de PNB i BNG. Però tot aquest enrenou se l’estalvia l’executiu si hi ha veto. En aquest cas, només cal una única votació al Congrés per aixecar la barrera del Senat i els comptes seran efectius l’1 de gener del 2009.

El veto significa també que no s’hi podran encabir les xifres del nou finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.