Política

Els cotxes bomba d'ETA a Vitòria i Ondarroa contenien cent quilos d'explosius cada un

Cent quilos d'explosius en cada cotxe bomba. Segons fonts policials, aquesta era la càrrega dels dos artefactes col·locats per ETA aquesta mitjanit davant de la seu central de Caja Vital, a Vitòria, i a la comissaria de l'Ertzaintza a Ondarroa, cinc hores després.

En el segon cas, com que l'objectiu era policial, l'organització armada no ha avisat de l'atemptat, de manera que no s'ha pogut desallotjar la zona i han quedat ferits lleument tres agents i quatre vianants. Segons el conseller d'Interior, Javier Balza, ETA pretenia provocar una "massacre" a la comissaria, ja que els terroristes han deixat el cotxe bomba amb el maleter, on hi havia la càrrega, orientat cap a la porta de les dependències policials. A més, abans de fugir a peu han llançat diversos còctels Molotov,, suposadament com a trampa perquè els agents sortissin de la comissaria i es veiessin atrapats, pocs minuts després, per l'explosió del cotxe.

Les crítiques de Lokarri
Les crítiques als dos atemptats han arribat des de tots els sectors, inclosa l'entitat Lokarri (nom que significa El que uneix), xarxa hereva d'Elkarri i partidària que es faci una consulta popular al País Basc per decidir-ne el futur polític. Per Lokarri, "la vulneració de llibertats democràtiques bàsiques" que ha significat la il·legalització del Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK) i d'ANB "no és, en cap cas, una justificació perquè ETA mantingui la violència". La violència, segons Lokarri, "s'ha d'acabar ja, sense excuses ni condicions, perquè la societat basca, en ple segle XXI, vol viure i conviure pacíficament i democràticament".

Per la plataforma, és urgent que ETA "posi fi a la violència i contribueixi a crear les condicions per reprendre un procés que doni una resposta a les ànsies de pau de la societat basca".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.