Política

ERC no donarà suport als vetos del PP i de CiU als pressupostos de l'Estat

Política

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha anunciat que els senadors del seu grup no donaran suport aquesta tarda als vetos del PP -votaran en contra- ni de CiU -s'hi abstindran- als pressupostos de l'Estat del 2009, però espera comptar amb el suport suficient perquè el seu veto tiri endavant.

De fet, des d'ICV i IU, Joan Herrera també ha expressat la intenció de no donar suport als vetos del PP i de CiU, però en canvi sí que votaran a favor dels d'ERC. D'aquesta manera, el veto d'ERC, amb el suport de la resta de grup que estan en contra dels pressupostos (PP, CiU i ICV-IU) tirarà endavant. D'aquesta manera, els comptes retornaran sense cap nova incorporació al Congrés, on el PSOE els aconseguirà aprovar definitivament amb el suport del PNB i del BNG. És la tercera vegada en democràcia que el Senat retorna els comptes a la cambra baixa.

Després de la reunió de la Junta de Portaveus del Congrés, Ridao ha assegurat que la presentació del veto d'ERC respon a la intenció de donar uns dies més de marge per negociar amb el govern espanyol i el PSOE els pressupostos. Un dels eleements que Esquerra ha posat sobre la taula per negociar els comptes de l'Estat és una dotació de 800 milions d'euros per finançar l'aplicació de la llei de dependència.

Una altra qüestió plantejada per negociar els pressupostos, segons ERC, ha estat la firma d'un decret per fer efectiva l'emissió de TV3 al País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.