Política

Obama busca un govern amb "sentit comú" per afrontar la crisi

Món

En una roda de premsa a Chicago, la segona que fa en dos dies consecutius, el president electe d'EUA, Barack Obama, ha anunciat el nomenament de Peter Orszag, fins ara director de l'Oficina de Gestió del Pressupost del Congrés, com a director de l'Oficina de Pressupostos de la Casa Blanca.

Al capdavant d'aquesta oficina, Orszag haurà de portar a terme una completa revisió dels programes de despeses federals per "eliminar les que no es necessitin i insistir en les que operin de manera eficient des del punt de vista econòmic", ha dit Obama. A causa dels problemes econòmics que viu el país, ha afegit, "la reforma pressupostària no és alguna cosa que es pugui escollir. És una necessitat".

Orszag tindrà com a segon Robert Nabors, qui fins ara treballava en el Comitè d'Assignacions Pressupostàries de la Cambra de Representants. L'anunci d'aquests nomenaments es produeix després que Obama donés a conèixer de manera formal ahir la designació del seu secretari del Tresor, Timothy Geithner, president de la Reserva Federal del districte de Nova York, i del que serà el seu president del Consell Nacional Econòmic, Larry Summers. A ells se sumarà Christina Romer, una economista de la Universitat de Califòrnia a Berkeley, que serà la directora de l'equip d'experts econòmics que assessora la Casa Blanca, i Melody Barnes, directora del Consell de Política Nacional.

Obama ha afirmat avui que busca un govern que tingui "sentit comú" i sigui "intel·ligent" per plantar cara als problemes econòmics des del primer moment, en anunciar nous nomenaments del seu equip.

Segons les dades oficials, el dèficit fiscal nord-americà ha arribat els 237.200 milions de dòlars a l'octubre, sense que reflecteixi la despesa del pla de rescat financer aprovat aquest mes al Congrés i que s'eleva a prop de 700.000 milions de dòlars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.