Política

El govern demana a 'The Economist' que rectifiqui un reportatge que "difama" Catalunya

El govern de la Generalitat ha demanat avui al setmanari britànic The Economist que rectifiqui un reportatge sobre Espanya en el qual, segons la consellera Montserrat Tura, "es difama" Catalunya i "s'insulta" l'expresident català Jordi Pujol.

Tura he fet aquests comentaris en la roda de premsa posterior a la reunió del govern autonòmic, on ha revelat que el delegat de la Generalitat de Catalunya al Regne Unit, Xavier Solano, ha remès una carta de queixa a la direcció de The Economist pel seu reportatge The party's over (La festa s'ha acabat).

En la carta, Solano qualifica de "desafortunat" i "inacceptable" que la revista britànica titlli l'expresident Pujol de "cacic" i rebutja també que parli d'"obsessió nacionalista" per la llengua catalana.

Tura no ha fet al·lusió als passatges concrets del reportatge. The Economist dedica bona part del seu número actual a abordar l'economia espanyola en la crisi. Després de considerar que l'Estat de les Autonomies ha comportat "beneficis" i "ha solucionat alguns problemes", constata que "n'ha creat d'altres".

"Des de l'any 1979, les institucions polítiques catalanes han entès el català com la llengua pròpia del país i com una eina de promoció i d'integració social, que no d'assimilació", explica en la carta el delegat català, que també recorda que l'objectiu del sistema escolar a Catalunya és que els alumnes finalitzin els seus estudis sent competents en català, castellà i anglès.

En roda de premsa, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha opinat: "És preocupant el grau de desconeixement que algunes persones tenen de la nostra nació", i ha criticat el reportatge de The Economist per contenir "algunes afirmacions difamatòries i insultants".

Per aquest motiu, la Generalitat ha demanat una "rectificació i una disculpa per algunes de les afirmacions en aquest informe periodístic".
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.