Política

Ciutadans acusa el govern de voler "segrestar" la revista 'The Economist'

Albert Rivera, de Ciutadans, ha acusat el govern de voler "segrestar" la revista The Economist pel reportatge en què es fa referència a Catalunya, el contingut del qual la Generalitat considera "difamatori i insultant". Rivera ha mostrat un exemplar de la revista tot assegurant que "l'obsessió nacionalista es veu des d'Europa, no és un invent nostre". Tot seguit, assenyalant la revista, ha dit: "L'amago perquè no me la segrestin".

Durant el ple del Parlament de Catalunya, el president català, José Montilla, ha assegurat que el que diu la revista britànica "té molt poc a veure amb la realitat que es viu a Catalunya". També ha remarcat que el govern català no ha "segrestat" mai res ni ningú i que l'únic que ha fet és transmetre el malestar que ha generat el contingut del reportatge The party's over (La festa s'ha acabat), que titlla l'expresident Pujol de "cacic" i parla d'"obsessió nacionalista" per la llengua catalana.

En una de les seves envestides habituals i sistemàtiques contra tot el que interpreta com a nacionalisme català, Rivera també ha carregat contra els pressupostos de la Generalitat per al 2009 des d'aquest vessant. En defensar la seva esmena a la totalitat, ha demanat "decència" al govern i que no destini "partides innecessàries [en referència a la política lingüística] a construir una nació que no existeix". El conseller Antoni Castells, li ha replicat que s'està "construint nació fent sanitat i educació".




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.