Política

La fiscalia demana imputar De Juana Chaos per la carta llegida durant el seu homenatge

La fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat al jutge Eloy Velasco que citi declarar Iñaki de Juana Chaos com imputat per un delicte d'enaltiment del terrorisme per la carta que es va llegir en el seu nom en l'acte de benvinguda a Sant Sebastià el 2 d'agost després de la seva excarceració i al qual De Juana no hi va assistir.

Segons fonts jurídiques, Velasco ha fet aquest dilluns aquesta petició després de rebre els tres informes policials que el seu antecessor al capdavant del Jutjat Central d'Instrucció número 6, Pablo Ruz, va sol·licitar a la policia, la Guàrdia Civil i la Ertzaintza dos dies després de l'homenatge.

En els informes policials només s'ha pogut determinar que el nom de De Juana, que podria estar actualment a Dublín, apareix al final de la carta, que va ser publicada al Gara, tot i que en cap moment s'assegura que en sigui l'autor. Tampoc s'ha pogut identificar la dona que va llegir-la.

En la carta es deia de Txomin Iturbe, número u de la banda durant els anys vuitanta, que era "un gran home" i "un amic d'aquest poble". A més, els organitzadors, els participants i els assistents a l'acte també podrien haver comès un delicte d'enaltiment del terrorisme.

En els informes només apareixen identificats uns cinc assistents a l'acte, encara que sense especificar la seva participació, i s'atribueix l'organització de l'homenatge a la il·legalitzada Askatasuna.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.