Política

Ordenen localitzar a De Juana perquè se l'interrogui a Sant Sebastià

Política

El jutge Eloy Velasco ha ordenat localitzar l'expres Iñaki de Juana Chaos a Sant Sebastià, on té el seu domicili, perquè sigui interrogat en un jutjat de la capital guipuscoana per la carta llegida en el seu nom en l'homenatge que se li va fer a San Sebastià després del seu alliberament.

Segons han informat fonts judicials, el magistrat de l'Audiència Nacional ha adoptat aquesta decisió després de què el fiscal li demanés ahir dilluns que el cités a declarar com a imputat per un delicte d'enaltiment del terrorisme per poder preguntar-li si va ser ell qui va escriure aquesta carta en la que s'enaltia a històrics dirigents d'ETA com Domingo Iturbe, Txomin.

De moment, el jutge ha demanat que se'l localitzi i se'l citi al domicili on té la seva residència, encara que actualment podria estar fora de l'Estat espanyol, i que el jutjat de Sant Sebastià li prengui declaració per exhort.

En els informes policials que ha rebut la Fiscalia hi consta que el nom de De Juana apareix al final de la carta llegida en l'homenatge i que va ser publicada al diari Gara, però que en cap moment s'assegura que ell en fos l'autor.

El jutjat va obrir diligències per l'homenatge a l'expres davant la possibilitat que hagués comès un delicte d'enaltiment del terrorisme a través d'aquesta carta i si també van incórrer en aquest delicte els organitzadors, els que hi van intervenir i els assistents a l'acte. L'informe no ha pogut determinar l'autoria de la carta ni identificar a la dona que la va llegir.

Només hi apareixen identificats cinc assistents, encara que sense especificar de quina manera hi van participar. Quant a l'organització de l'acte, que va ser convocada amb cartells, l'informe de la Guàrdia Civil l'atribueix a la il·legalitzada Askatasuna.

L'homenatge a De Juana va ser el casc antic de Sant Sebastià i els assistents van impedir-ne l'accés i que se'n poguessin captar imatges gràcies al desplegament de grans pancartes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.