Política

Chávez amenaça de tallar el subministrament de petroli als Estats Units

Món

El president veneçolà Hugo Chávez també ha amenaçat de tallar l'exportació de petroli als Estats Units "si hi ha una agressió contra Veneçuela". "Vés on hagis d'anar i deixa en pau la gent de Llatinoamèrica", ha dit Chávez al president nord-americà, George W. Bush.

Chávez ha aprofitat un acte multitudinari a l'Estat de Carabobo per anunciar l'expulsió de l'ambaixador nord-americà a Veneçuela, Patrick Duddy, i li ha donat un marge de 78 hores per abandonar el país, assegurant que la mesura adoptada és una mostra de suport a Bolívia.

També ha donat ordres al canceller Nicolás Maduro perquè demani el retorn immediat de l'ambaixador veneçolà a Washington, Bernardo Álvarez, "abans que el facin fora". "Quan hi hagi un nou govern als Estats Units hi enviarem un ambaixador (...). Un govern que respecti els pobles d'Amèrica, l'Amèrica de Simón Bolívar", ha afegit.

Per la seva banda, els Estats Units han declarat l'ambaixador bolivià a Washington, Mario Gustavo Guzmán, persona no grata, en resposta al mandatari bolivià, Evo Morales, que va considerar a Philip Goldberg, ambaixador nord-americà a La Paz, també persona no grata i el va acusar de separatista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.