Política

Declaren l'estat d'excepció als aeroports de Tailàndia

Món

El primer ministre de Tailàndia, Somchai Wongsawat, ha declarat l'estat d'excepció als dos aeroports de Bangkok, ocupats pels manifestants que demanen la dimissió de l'executiu. En un discurs televisat, el primer ministre, Somchai Wongsawat, ha indicat que efectius de la Força Aèria i de l'Armada participaran en l'operació de desallotjament que serà responsabilitat de la Policia.

La decisió ha estat adoptada durant una reunió d'urgència del gabinet que s'ha celebrat a la ciutat de Chiang Mai, a uns 700 quilòmetres al nord de Bangkok, i en mig d'intensos rumors d'un cop d'Estat.

La mesura governamental no inclou als tailandesos que acampen en els jardins de la seu del govern de Tailàndia des del passat 26 d'agost i que ha obligat a l'Executiu a buscar unes oficines temporals.

Poc després de fer-se pública la decisió, els responsables de l'Aliança del Poble per la Democràcia, que lidera les protestes, han instat els seus seguidors a calmar-se i, alhora, a continuar amb la protesta.

Antecedents
El govern tailandès ja va intentar acabar amb les protestes de l'Aliança declarant l'estat d'excepció a Bangkok el 2 de setembre passat, i va resultar fútil. L'aleshores primer ministre, Samak Sundaravej, va perdre el seu mandat el 9 de setembre sense haver recuperat el seu despatx oficial, i Somchai Wongsawat, que el va reemplaçar, va aixecar la mesura pocs dies després. 

L'Aliança, protegida per l'elit conservadora i sectors de l'Exèrcit, ha promès continuar les seves protestes mentre quedi un membre del Partit del Poder del Poble (PPP) al govern. La plataforma opositora considera el PPP, que va guanyar les eleccions legislatives del 2007, la reencarnació de la formació amb què l'enderrocat primer ministre Thaksin Shinawatra va governar des del 2001 al 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.