Política

Els bisbes deixen la decisió sobre Losantos a la COPE

Comunicació

La comissió permanent de la Conferència Episcopal Espanyola ha decidit rentar-se les mans novament amb el cas Losantos, malgrat els intents de pressió externa un cop es va fer pública a principis de setmana la condemna del periodista a pagar 36.000 euros a l’alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, per un delicte d’injúries.

Els bisbes espanyols, que s’han passat tres dies tancats en una nova reunió de la seva comissió permanent –la mateixa que no va dubtar a posicionar-se davant de les eleccions del 9-M–, van assegurar ahir que no s’ha fet una avaluació de la sentència contra el periodista aragonès i que, malgrat que l’Església té una “certa responsabilitat” en la qüestió, prefereixen deixar qualsevol decisió a mans del director de l’emissora. “La comissió permanent no és competent per decidir si rescindeix o no un contracte”, va apuntar ahir el secretari general de l’entitat, Juan Antonio Martínez Camino.
El que queda clar és que tampoc la Conferència Episcopal Espanyola està tirant coets, potser per primera vegada, a favor de Losantos: ahir el mateix secretari general va admetre que injuriar i calumniar “va contra l’ideari de la cadena COPE”. Martínez Camino va apuntar que en “casos concrets” és la direcció de la cadena qui decideix, al marge de les relacions fluides entre la cúpula eclesiàstica i l’emissora.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.