Política

El govern presenta una llei de consultes amb un marc legal "potent i ambiciós"

Política

El govern català ha aprovat el projecte de llei de consultes que permetrà que Catalunya pugui convocar i celebrar referèndums, això sí sempre que l'Estat espanyol ho autoritzi, perquè així ho estableix la Constitució.

La normativa estatal contempla que els referèndums vinculants són els relatius a l'Estatut i a la Constitució, i tots els altres només els considera consultius.

Tot i així, Jordi Ausàs, conseller de Governació de la Generalitat, ha explicat que el projecte de llei, que es podria convertir en llei si el Parlament l'aprova, té un marc legal "potent i ambiciós" i "reforça la democràcia". Segons Ausàs, "és una llei que volem fer servir" i la convocatòria de referèndums es podrà utilitzar "per a totes aquelles qüestions d'especial transcendència pel país" i sempre i quan tingui un interès pels ciutadans de Catalunya. 

Catalunya es converteix en la primera comunitat autònoma que desplega una llei de consultes populars per via de referèndum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.