Política

ERC tria l'independent Oriol Junqueras com a candidat a les europees

L'executiva nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha aprovat aquest dilluns que l'historiador Oriol Junqueras sigui el candidat del partit a les eleccions europees que s'han de celebrar el pròxim mes de juny, segons ha pogut saber l'ACN de fonts del partit.

Junqueras és independent, però no ha estat aliè al món de la política. Va ser promotor de la plataforma Sobirania i Progrés i, tot i no ser militant, és regidor per ERC a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, on el partit té quatre regidors. A més, fonts de la formació han destacat el seu clar perfil catalanista per portar el projecte dels republicans al Parlament europeu.

Junqueras és llicenciat en història moderna i contemporània, i doctor en història del pensament rconòmic. És professor a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i col·labora en diversos mitjans de comunicació. També ha treballat com a guionista i assessor en sèries documentals de televisió i és autor de nombrosos llibres.

D'aquesta manera, ERC també ha optat per un perfil independent com a candidat del partit a les eleccions europees, tal com va fer la direcció de CDC fa unes setmanes amb l'elecció de l'economista Ramon Tremosa.

En les últimes setmanes havien aparegut altres noms com a possibles candidats, com ara elde la portaveu de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), Mònica Sabata.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.