Política

El tripartit revisarà el pacte d'Entesa en una reunió dimecres que ve

El tripartit ha mantingut aquest dijous al Parlament una "trobada tècnica i preparatòria" per a la revisió del pacte d'Entesa. La reunió oficial de l'actuació de l'acord serà el pròxim dimecres al Parlament. Fonts consultades han explicat que la reunió que han portat a terme entre els grups del tripartit ha estat "una més de les tècniques".

La vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre, ha afirmat que la reunió de la pròxima setmana servirà "per continuar tractant de la revisió i l'ajust del pacte d'Entesa a la situació actual de la crisi econòmica".

Simó ha declarat que hi havia possibilitats que la pròxima setmana es tanqués la revisió del pacte d'Entesa. Els dirigents de PSC i ICV-EUiA van anunciat el passat dia 20 que els tres socis de govern es reunirien aquest dijous per tractar conjuntament l'actualització del Pacte d'Entesa. Finalment, aquesta reunió oficial es portarà a terme el pròxim dimecres.

El vicepresident ecosocialista Jordi Guillot va avançar que la trobada serviria per "començar a concretar les propostes que es consideren més convenients per aconseguir la reactivació de l'activitat econòmica, mesures de protecció econòmica i mesures de protecció social". En els darrers mesos ICV ha reclamat en varies ocasions la renovació d'aquest acord de govern.

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, va reclamar als seus socis de govern, PSC i ERC, una actualització "urgent" del pacte d'Entesa, donada "l'envergadura" de la crisi econòmica. Socialistes i republicans també s'han mostrat favorables a aquesta revisió de l'acord d'Entesa. Fins i tot el president de la Generalitat, José Montilla, hi ha fet referència en diverses ocasions.

En una entrevista a l'ACN, De Madre va afirmar que el seu partit era favorable a revisar el pacte d'Entesa abans de finals de març amb o sense acord en matèria de finançament entre el govern i l'executiu espanyol. D'aquesta forma va coincidir amb la reclamació dels socis de govern, d'ERC i ICV-EUiA, que van apostar per revisar aquest acord el primer trimestre del 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.