Política

La fiscalia impugna davant del Tribunal Suprem D3M i Askatasuna

L'escrit d'impugnació que la fiscalia general de l'Estat ha presentat aquest dimecres davant el Tribunal Suprem per sol·licitar que l'agrupació d'electors denominada Democràcia Tres Milions (D3M) no concorri a les pròximes eleccions al Parlament Basc se sosté en l'argument que tant D3M com el partit polític Askatasuna neixen com a "fruit de l'impuls i planificació de l'entorn ETA-Batasuna per a estar present en aquestes eleccions".

L'element essencial pel qual el Ministeri Públic sol·licita la impugnació de D3M és "l'acusada presència en la gairebé totalitat de les llistes electorals de membres vinculats a partits polítics ja il·legalitzats. En concret, dels 84 candidats que integren les llistes de D3M, 82 d'ells han tingut vincles "estrets i recents amb formacions il·legalitzades".

Aquest argument posa de manifest, segons la fiscalia "l'estreta vinculació i la utilització per part de Batasuna". Com exemple, els seus membres més notoris han estat presents als actes públics de l'agrupació electoral impugnada.

Un altre element inclòs a l'escrit de la Fiscalia, de 103 folis d'extensió, és que "tant els lemes de la candidatura com el logotip són idèntics als que van aparèixer en els actes de convocatòria pública de l'esquerra abertzale anteriors a la constitució de D3M".

Així mateix, la Fiscalia aporta uns documents intervinguts a un comando d'ETA i a Batasuna a la reunió d'Usúrbil l'any 2008 en els quals figura el calendari dels actes públics previs i posteriors a la constitució de D3M, i que efectivament s'han anat celebrant des de finals d'octubre fins a després de la convocatòria electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.