Política

El govern espanyol també impugna les candidatures d'Askatasuna i D3M davant el Suprem

El govern espanyol, a través de l'Advocacia de l'Estat, ha presentat aquest dijous davant el Tribunal Suprem escrits d'impugnació de les candidatures que Askatasuna i Democràcia 3 Milions (D3M) han presentat a les eleccions basques de l'1 de març. Precisament aquest dimecres, el fiscal general de l'Estat va presentar també escrits d'impugnació al Suprem per impedir que D3M concorri a les eleccions basques.

Els escrits han estat presentats en el registre de l'Alt Tribunal per l'advocat general de l'Estat, Joaquín de Fuentes Bardají. En els escrits, el govern espanyol sosté que aquestes agrupacions d'electors han estat organitzades i creades per l'entramat "d'ETA-Batasuna".

La via escollida per impugnar les llistes de D3M és un recurs contenciós-electoral, mentre que en el cas d'Askatasuna es tracta d'un incident d'execució de la sentència que va il·legalitzar Batasuna, ANB i EHAK.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.