Política

L'Audiència Nacional ajorna fins dimarts la decisió de suspendre o no les activitats d'Askatasuna i D3M

El jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, ha ajornat fins al pròxim dimarts la decisió de suspendre o no les activitats de Demokrazia 3 Milioi (D3M) i d'Askatasuna durant cinc anys, a petició de la Fiscalia, que també demana l'embargament de les seves seus i del seus comptes durant el mateix període.

Garzón ha pres declaració durant el matí a tretze membres d'aquests grups, imputats per un delicte d'integració a ETA.

Per la seva banda, el Tribunal Suprem ha suspès cautelarment l'entrega del cens electoral a Askatasuna, i li ha concedit fins a les dues del matí per fer al·legacions. Quant a D3M, el Suprem continua analitzant les impugnacions presentades contra la seva participació electoral.

Durant la tarda de dijous el Tribunal Suprem (TS) va començar les deliberacions corresponents a l'examen de les demandes presentades pel Ministeri Fiscal i per l'Advocacia de l'Estat, tot impugnant la participació d'Askatasuna a les eleccions al Parlament Basc.

El TS ha resolt estimar l'abstenció de dos dels magistrats, que ja s'havien abstingut en processos anteriors, i substituir-los per dos altres magistrats, i també acumular i admetre a tràmit les demandes i concedir el termini als representants d'aquest partit fins a les dues del matí de dissabte per formular les al·legacions corresponents, impulsar el procediment i suspendre cautelarment l'entrega del cens electoral al partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.