Política

Vidal-Quadras serà el candidat del PPC el 7-J

El comitè executiu del PP acordarà el proper dilluns que l’eurodiputat i vicepresident primer del Parlament Europeu, Alejo Vidal-Quadras, torni a ser el candidat dels populars a Catalunya a les eleccions europees del 7 de juny, de la mateixa manera que ho va ser ara fa cinc anys en les eleccions europees de 2004.

Vidal-Quadras va ser el quart a la llista del PP a les darreres eleccions europees, però en aquella ocasió es va presentar per Madrid. El representant del PP català va ser Salvador Sanz, que anava de número 25 de la candidatura i no va sortir elegit.

L’expresident del partit anirà entre els deu primers i, per voluntat de la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, només hi haurà un segon representant català de pes si el líder del partit, Mariano Rajoy, s’avé a situar-lo en els vint primers llocs amb opcions de sortir.

La presidenta dels populars catalans, que ja va avançar al gener que comptava amb Vidal-Quadras per a aquests comicis, ha intentat situar en les últimes setmanes algun dirigent més d’origen català de la seva confiança, com ara dues dones que han tingut responsabilitats a Catalunya o fins i tot l’excap de llista del PP per Barcelona a les eleccions municipals de 1999 i ara conseller de Cultura de Madrid, Santiago Fisas.

En tractar-se d’una llista estatal, sense circumscripció pròpia, Sánchez-Camacho ha decidit endarrerir la renovació que vol promoure dins del partit i apostar per un valor segur com és l’expresident del partit per a la tasca que ha desenvolupat a Brussel·les i pel carisma que encara conserva entre la militància. El seu activisme contra la normalització del català també pot ajudar a desactivar formacions com Ciutadans o UPyD de Rosa Díez. Sánchez-Camacho, que manté una relació correcta amb Vidal-Quadras, l’ha elogiat en les darreres setmanes i dilluns assenyalava que havia defensat millor els interessos de Catalunya que els fins ara eurodiputats del PSC Raimon Obiols i Maria Badia.

Gira des del gener
Tot i que encara no és candidat, Vidal-Quadras porta des del mes de gener pentinant el territori per motivar l’electorat conservador en unes eleccions considerades de segona fila. L’eurodiputat aprofita els divendres i els dissabtes per visitar diferents punts del país i ja s’ha reunit amb militants i empresaris a Cambrils, Tarragona, Girona o Lleida. Precisament en aquesta ciutat va participar amb la presidenta popular en el sopar de Nadal del partit. No ha estat l’únic lloc on han compartit faristol; al febrer ho van fer a Sant Vicenç dels Horts en el primer míting de precampanya. Aquest cap de setmana van tornar a coincidir a Alpicat en una fira agrícola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA
judicial

Mas recorre contra la investigació per traïció en el ‘cas Volhov’ i acusa el jutge de “frau processal”

barcelona
política

Junts diu que la trobada Puigdemont Junqueras és una “bona notícia” per a l’independentisme

barcelona
política

Suprem entestament

madrid
REGNE UNIT

Els ‘tories’ es descomponen

Londres