Política

De la Vega assegura que Zapatero encara no ha cediti si incrementarà les tropes a l'Afganistan

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha concretat que seran dotze els militars que aniran a l'Afganistan i que se sumaran als 778 que en l'actualitat estan desplegats al país. Amb tot, ha remarcat que "Espanya encara no ha pres cap decisió de moment" sobre l'increment de tropes al país asiàtic en motiu de les eleccions que se celebren a l'Afganistan a l'agost i que l'enviament d'aquests dotze soldats respon a un pacte subscrit l'any passat entre els ministres d'Exteriors espanyol i afganès.

D'aquesta manera, De la Vega ha puntualitzat les declaracions que aquest divendres al matí ha fet el  ministre d'Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, sobre l'enviament d'un contingent "petit" de tropes a aquell país.  De la Vega ha explicat que els dotze soldats faran tasques de formació a l'exèrcit afganès.

La portaveu de l'executiu espanyol ha recordat que els ministres de Defensa dels dos països van firmar l'any passat un acord per patrocinar una unitat militar afganesa que incloïa el compromís de l'Estat espanyol d'aportar 14,5 milions d'euros per construir la base militar d'aquesta unitat i procedir a la formació dels soldats d'aquest país.

De la Vega ha recordat que el pròxim mes d'agost se celebraran les eleccions a l'Afganistan, motiu pel qual en l'última reunió entre la UE i l'administració  nord-americana es va parlar de la possibilitat de que Europa aportés més efectius i més diners per garantir la seguretat d'aquests comicis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.