Política

Betlem cancel·la les celebracions nadalenques en solidaritat amb les víctimes de Gaza

Món

Les celebracions nadalenques previstes a la ciutat de Betlem han estat cancel·lades en solidaritat amb els palestins, víctimes de l'ofensiva militar israeliana llançada a la franja de Gaza, segons ha anunciat l'alcalde en un comunicat.

L'ajuntament de la ciutat cisjordana va prendre aquesta decisió amb motiu de la situació actual a la zona. A la iniciativa s'hi han sumat també les ciutats de Ram Al·lah i Al Bireh que, al seu torn, han cancel·lat els actes previstos per a aquests dies.

Aquest dimarts a la tarda han començat a retirar-se els ornaments nadalencs dels edificis governamentals pròxims a la basílica de la Nativitat de Betlem i s'han apagat els llums de l'arbre nadalenc de 30 metres d'altura, que sí que van estar encesos durant una cerimònia celebrada dies abans a Manger Square.

Per la seva banda, Egipte també ha cancel·lat la festa programada per aquest dimecres per celebrar el Cap d'Any, en solidaritat amb els palestins de Gaza.

Segons un diari egipci, el ministre de Cultura del país ha anunciat l'anul·lació de tots els concerts i festes que s'haguessin celebrat aquesta nit als diversos palaus i centres culturals del país. També han estat cancel·lades les emissions pels canals de televisió i ràdio de qualsevol tipus de celebració amb motiu de l'acomiadament de l'any. En lloc d'aquests actes, els mitjans de comunicació dedicaran els seus programes a la cobertura de la situació a la franja de Gaza, informa el diari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.