Política

Israel continua colpejant Gaza i Hamas prepara una resposta

Matinada amb nous atacs a la Franja de Gaza. Després que durant tot el dia d'ahir l'exèrcit israelià bombardegés, oficialment, els edificis de Hamas i causés la mort de més de 270 persones i en ferís més de 900, l'operació ha continuat tota la nit. Les forces aèries hebrees han fet un mínim de tres noves incursions. Segons fonts de seguretat, s'han dirigit contra carreteres, punts de llançament de coets, tallers de fabricació d'armament i seus d'organitzacions vinculades a Hamas.

De moment, les primeres xifres de víctimes d'aquestes ràtzies nocturnes se situen en 65 morts. Dos dels raids haurien afectat un camió cisterna i una caserna de la policia a Rafah, a la frontera amb Egipte, mentre que un tercer hauria estat a Jabaliya, al nord de la Franja de Gaza. També s'hauria produït un altre atac dirigit contra una mesquita, que hauria afectat les instal·lacions d'un hospital proper.

Ahir dissabte va ser el dia més sagnant per als palestins des de la guerra dels Sis Dies del 1967. És, segons Israel, una represàlia a gran escala per respondre als coets llançats en els últims dies des de Gaza per grups armats palestins, atacs que havien causat alguns danys però cap mort fins aquest dissabte, que ha perdut la vida una dona israeliana.

El ministre de Defensa israelià, Ehud Barak, ha utilitzat directament el llenguatge bèl·lic per avisar que l'operació tot just acaba de començar. En referència a la treva, Barak ha afirmat que "hi ha un temps per a la calma i un temps per lluitar, i ara ha arribat el temps de lluitar". El ministre ha confirmat que l'atac a la Franja de Gaza serà llarg i que fins i tot es podria ampliar si ho consideren necessari i, si cal, també es farà per via terrestre.

Com a resposta, el moviment islamista Hamas crida a la tercera Intifada i amenaça amb atemptats suïcides. El president palestí, Mahmud Abbas, ha qualificat de criminals els bombardejos i ha demanat a la comunitat internacional que hi intervingui. Un milió i mig de palestins estan bloquejats per Israel des de fa un any i mig, quan Hamas va arribar al poder.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.